Hela Havet Stormar

Hela Havet Stormar

En annorlunda hjältesaga med dans och teater om modet det krävs att korsa de stora haven. En poetisk djupdykning i ensamhetens alla nödvändigheter, rädslor och styrkor. Om att stå själv i stormens öga och finna kraft under en himlasvindlande stjärnhimmel.

Information

Titel:
Hela Havet Stormar

Tidigare tillfällen

Skellefteå, Hallen Nordanå (förbokade grupper)
Skellefteå, Hallen Nordanå (förbokade grupper)
Aspen, MB, Lycksele (förbokade grupper)
Östangården, Folketshus Vilhelmina (förbokade grupper)
Studioscenen, Norrlandsoperan (förbokade grupper)
Studioscenen, Norrlandsoperan (förbokade grupper)

Barnföreställningen Hela Havet Stormar utgår från den sanna berättelsen om Laura Dekker, världens yngsta jordenruntseglare, som var 15 år när hon själv seglade runt jorden i sin båt Guppy 2012.

Carl Olof Berg

Koreograf och regissör är Carl Olof Berg som har bjudit in svenska dramatikern America Vera-Zavala att skriva manus till föreställningen. Carl Olof Berg har tidigare regisserat ”Rapport från ett omklädningsrum” för Västmanlands teater som valdes ut till bibu 2018. Han har även regisserat och koreograferat ”Hopp och hinder” samt ”100 sätt att laga barn” för för regionteater Väst. Våren 2020 turnerar han med Riksteatern med ”Manchild”. Sedan 2015 turnerar han också med hemlånsprojektet ”Hemma hos dig med Carl Olof” som nominerades till Svenska Teaterkritikers Danspris 2018.

America Vera-Zavala

America Vera-Zavala är svensk dramatiker och har tidigare skrivit ”Rött kort” för Backa teater, ”Sara Sara Sara” för Västerbottensteatern och ”Svenska Hijabis” för CommunityTeater och Dans/Dramaten.

Dela: