Sälskap – Sindri Runudde

Säl(l)skapssjukt identitetssökande

Åttaåriga Neo har en dröm. Han försjunker i grubblerier och dagdrömmer. Han önskar så starkt att det krampar i benen. Neo vill förvandlas till en säl. Helst igår!

Information

Titel: Sälskap – Sindri Runudde

Priser

Ordinarie:
150 kr
Student / 19-26 år:
150 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
150 kr

Tid och datum

Sindri Runuddes föreställning Sälskap är inspirerad av sälmänniskan Selkie – en oceanisk myt om en varelse som består till hälften av säl och hälften människa. Med denna sägenomspunna figur som utgångspunkt bearbetas idén om transformation av kropp och identitet samt människans behov av att bygga relationer.

Berättelsen tar plats i ett scenrum fullt av handblåsta glasföremål som genom beröring skapar en magisk ljudvärld, pendlande mellan det imaginära och verkliga.

Sälskap är en sensorisk djupdykning för alla åldrar – ett interaktivt dansperformance för hela familjen.

Sindri Runudde

Sindri Runudde är en svensk och internationellt baserad dansare och koreograf, utbildad i nycirkus vid Stockholms konstnärliga högskola. Hen arbetar inom olika fält av ljud- och bildkonst likväl som med koreografiskt material. Som frilansdansare har Sindri arbetat för koreografer och kompanier så som Stina Nyberg, Carl Olof Berg, Skånes Dansteater, Ben Wright och Candoco Dance.

Sindris egna verk utgår från ett queerfeministiskt perspektiv och arbetar parallellt med flera format. Hen arbetar med frågeställningar om vilken dans som dansas var, och vilka som får uppleva den.

Dela: