Sälskap – Sindri Runudde

En säl(l)skapssjuk familjeföreställning – om längtan efter att vara en säl

Vad är det att sällskapa och hur är man sällskaplig? Är sällskaplighet en fråga om hur vi kommunicerar med vår omgivning och varandra? Och hur skulle det i så fall gå till om vi allihop var sälar?

Information

Titel: Sälskap – Sindri Runudde

Längd:

Priser

Ordinarie:
150 kr
Pensionär:
150 kr
Student / 19-26 år:
150 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
2 vuxna & 2 barn per pers:
95 kr

Tidigare tillfällen

Föreställningen Sälskap är inspirerad av sälmänniskan Selkie – en oceanisk myt om en varelse som är hälften säl, hälften människa. Med denna sägenomspunna figur som utgångspunkt möts två dansare i en fantasivärld där den fysiska kroppen drabbas av både hem- och bortalängtan.

Sälskap är en barnföreställning för vuxna med ett stort allvar för de små. I ett scenrum fyllt av handblåsta glaspärlor, paljetter och låtsaspäls leker föreställningen med idén att vara någon annan eller något annat. Kanske en säl?

Till tonerna av klickande tangentbord skickas selkies och digitala brevväxlingar till vår inre säl. Morrhårslösa kliver vi in i en magisk ljudvärld som pendlar mellan det imaginära och det verkliga.

Sälskap är en sensorisk djupdykning för alla åldrar – en undervattensvärld på land, där publiken både får se, höra och känna dans.

Sindri Runudde

Sindri Runudde är en svensk och internationellt baserad dansare och koreograf, utbildad i nycirkus vid Stockholms konstnärliga högskola. Han arbetar inom olika fält av ljud- och bildkonst likväl som med koreografiskt material. Som frilansdansare har Sindri arbetat för koreografer och kompanier så som Stina Nyberg, Carl Olof Berg, Skånes Dansteater, Ben Wright och Candoco Dance.

Sindris egna verk utgår från ett queerfeministiskt perspektiv och arbetar parallellt med flera format. Han arbetar med frågeställningar om vilken dans som dansas var, och vilka som får uppleva den.

Dela: