Silent Legacy

Krumping möter samtida dans i ärlig dialog

Silent Legacy är en duett med Adeline Kerry Cruz, ett 10-årigt underbarn inom krumping från Montreal, och den professionella samtida dansaren Audrey Merilus. Gemensamt delar de en intensitet och en radikal äkthet i sin dans, här i ett verk som gräver i genussociologi, kulturarv, danskultur och kulturell överföring.

Information

Titel: Silent Legacy

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Grupp minst 10 pers:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr

Tidigare tillfällen

Inte alla tioåringar världsturnerar med professionella dansverk. Men det gör Adeline Kerry Cruz från Montreal. I Silent Legacy av koreografen Maud Le Pladec, ser vi henne ge allt tillsammans med den franska dansaren Audrey Merilus.

Krumping är en rytmisk och aggressiv dansstil som uppstod i Los Angeles i början av 2000-talet. Adeline Kerry Cruz har lärt sig denna stil av sin mentor, Jr Maddripp, och tillsammans har de utvecklat stilen med normbrytande grepp. Audrey Merilus är också hon en ung dansare, som nyligen tagit examen från P.A.R.T.S i Bryssel, en skola som har fostrat många av de största konstnärerna inom samtida dans.

Här ser vi dem båda i varsitt solo, som tillsammans bildar en poetisk dialog om hur traditioner förs vidare – och hur vi hittar vår egen stil.

”Att ärva är att inse att vi måste ta emot det som är större, äldre, mer bestående och mäktigare än oss själva.” (Derrida) — Maud Le Pladec

Dela: