Strålande jul med Snowflake Singers och Solala

Delad glädje är dubbel glädje!

Tillsammans med Solala bjuder Snowflake Singers in till en mångfacetterad föreställning i julens tecken. Med föreställningen Strålande jul  förgylls din kväll med stämning och energi. Gör som vår ständigt återkommande publik och låt dig omfamnas, både musikaliskt och visuellt, och få med dig en glittrande julstämning in i juletid.   

Information

Titel: Strålande jul med Snowflake Singers och Solala

Längd:

Priser

Ordinarie:
395 kr
Student / 19-26 år:
250 kr
Upp t o m 18 år:
90 kr

Tidigare tillfällen

Snowflake Singers – Umeås showigaste kör

 

Kören består av ca 50 sångerskor som sjunger fyrstämmig acapella och förmedlar sången med inlevelse och koreografi.. Repertoaren består av barbershoparrangemang, men också pop, julmusik och finstämda visor. När Snowflake Singers sjunger ligger fokus på samstämmighet, övertoner och kontakt med publiken. Dessutom kombineras sången med show, koreografi och glittriga scenkläder.

Kören har funnits sedan 2005 och är Sveriges nordligaste barbershopkör. Sedan 2007 leds kören av dirigent och konstnärlig ledare Kristina Lejon. Sedan 2010 tävlar Snowflake Singers i Nordiska Mästerskapen i barbershop. I år lyckades kören knipa silvermedaljen med den av kören högst uppnådda poängen någonsin. Glädjande så gav denna poäng även kören en plats i VM i barbershop hösten 2024, i Kansas City, USA, något vi är mycket stolta över.

 

Solala – en svensk a capellagrupp från Göteborg

Denna vokala powertrio bildades 2012 när de tre vännerna Olle Bergel, Anders Gabrielson och Jens Lindvall träffades hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala kännetecknas av ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument.

De stora konserthusturnéerna har under de senaste åren avlöst varandra och Solala har även gästat Allsång på Skansen samt gjort mellanakten till finalen i Melodifestivalen 2018 tillsammans med Helen Sjöholm. Våren 2018 turnerade de tillsammans med Bohuslän Big Band i publik- och kritikersuccén Brinner upp i natten som baserades på musik av Håkan Hellström. Turnén blev även en skiva som släpptes under 2019 samtidigt som gruppen gav ut sin första bok, Solala – vol. 1.   

Dela: