Våroffer – Norrdans – Martin Forsberg

Våroffer – Norrdans – Martin Forsberg

En dysfunktionell födelsedagsfest med mycket humor, öronproppar, överbliven presenning, en kratta och ett 50-tal andra vardagsföremål delar plats med tre dansare som försöker dansa en mycket ”exakt” version av Våroffer.

Information

Titel: Våroffer – Norrdans – Martin Forsberg

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
225 kr

Tidigare tillfällen

En klassiker och mastodont!

Våroffer, i koreografi av Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg blir ett makrokosmos på liten yta. Skalor och volym och vibrationer står i centrum i denna vidunderliga kreation. Här får både det sköna och sublima plats vid sidan av det magiska och groteska. Och dansen kommer nästan farligt nära. Kompositören Stravinskys storslagna toner manifesterar sig i en liten och explosiv ensemble i den renaste form av rebellisk lekfullhet.

Första gången Våroffer framfördes var 1913 på Théâtre des Champs Élysées i Paris, då av den ryska baletten. Mottagandet blev så pass tumultartat att polis behövde kallas till platsen. Genom åren har flertalet tolkningar gjorts av verket.

Kvällen inleds i Konsertsalen med en pianokonsert där Norrlandsoperans Jonas Olsson bjuder på tre stycken av Igor Stravinskij.

Igor Stravinskij (1882–1971)
Piano-Rag-Music (1919), 3′
Pianosonat (1924), 9′
Le Chant du Rossignol (1917), 20′

Norrdans

Norrdans, hela Norrlands danskompani, grundades i Härnösand 1995. Sedan dess har de presenterat samtida dans och koreografi i alla dess fängslande aspekter för publik – både i när och fjärran. Kompaniet har framfört välkända verk av betydande koreografer men också introducerat nya och spännande danskonstnärer för allmänheten.

Kom närmare föreställningen med fysisk introduktion!

Varför inte prova på en fysisk introduktion istället för att lyssna på det vanliga samtalet innan en dansföreställning? Här får vi på ett enkelt och roligt sätt prova på det vi senare kommer att se i föreställningen samtidigt som vi får en inblick i hur koreografen Martin Forsberg tänker och vad som inspirerat honom till att skapa Våroffer. Aaron Vickers håller i introduktionen.

Dela: