Våroffer – Norrdans – Martin Forsberg

Våroffer – Norrdans – Martin Forsberg

Första gången Våroffer framfördes var 1913 på Théâtre des Champs Élysées i Paris, då av den Ryska baletten. Mottagandet blev så pass tumultartat att polis behövde kallas till platsen. Genom åren har flertalet tolkningar gjorts av verket och nu är det Norrdans tur. Välkommen till ett dysfunktionellt barnkalas, en offerplats, vårens dofter, hackad lök blandad med lera och solon på luftgitarr.

Kvällen inleds med en pianokonsert där Norrlandsoperans Jonas Olsson bjuder på Stravinsky m fl.

Information

Titel: Våroffer – Norrdans – Martin Forsberg

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
225 kr

Tid och datum

En klassiker och mastodont!

Episkt och stökigt stormar detta musikhistoriska mästerverk nu skolor och scener. Med en liten och explosiv ensemble frammanas rytmer och klanger. Våroffer i koreografi av Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg blir ett makrokosmos på liten yta. Ett kretslopp och död och återfödelse mitt i salen. Här får både det sköna och sublima plats vid sidan av det magiska och groteska. Och dansen kommer nästan farligt nära.

Norrdans

Norrdans, hela Norrlands danskompani, grundades i Härnösand 1995. Sedan dess har de presenterat samtida dans och koreografi i alla dess fängslande aspekter för publik – både i när och fjärran. Kompaniet har framfört välkända verk av betydande koreografer men också introducerat nya och spännande danskonstnärer för allmänheten.

 

Dela: