Genom att färdas fritt mellan musikhistorien och samtiden i sökandet efter det som förenar, väver arrangören, komponisten och dirigenten Hans Ek samman olika musikaliska uttryck med varandra. Det har lett till en mängd fruktbara samarbeten med Zara Larsson, Laleh, Veronica Maggio, Ane Brun, Renée Fleming, Metropole Orkest, Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester, Copenhagen Phil, och många fler.

Under senare år har Hans Eks egna produktioner hörts flitigt både i Sverige och utomlands. Exempel på detta är E.S.T. Symphony, Bowie in Berlin, Chelsea Hotel, Kosmische Musik, Made by Björk, Studio 54-Disco Inferno, Dance Music Symphony och Eno Remixed for Orchestra.

Hans Ek anlitas regelbundet som arrangör av orkestrar i Sverige och utomlands. I februari 2020 framförde New York Philharmonic och Renée Fleming musik av Björk i arrangemang av Hans. I november 2021 presenterade Berlinerfilharmonikerna och Theo Croker musik i arrangemang av Hans Ek. Han har arrangerat och dirigerat musiken till filmer som Susanne Biers Oscarsbelönade Hämnden och den norska storfilmen Kon-Tiki. Han har samarbetat med regissören Tomas Alfredsson i filmerna Låt den rätte komma in och Se upp för Jönssonligan samt i TV-serien Trolösa med premiär under 2025.

År 2022 innefattade samarbeten med Eva Dahlgren, Stewart Copeland, Rufus Wainwright och Gregory Porter samt uruppförande på Wermland Opera av industribarockopera Eurydike. I februari 2023 presenterade Göteborgsoperan världspremiären av Kenneth Kvarnströms föreställning 12 Songs+ med Ane Brun, GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester. Samarbetet med Sveriges Radios Symfoniorkester fortsatte med två nya konsertproduktioner – i april med Lykke Li och i december med Miriam Bryant.

Förutom konserterna på Norrlandsoperan, bjuder våren 2024 på nya konserter med Metropole Orkest och SOHN samt med Sinfonieorchester Wuppertal och Nils Wülker. I Berwaldhallen i Stockholm presenterar Sveriges Radios Symfoniorkester tillsammans med Magnus Carlson och Hans Ek musik av Scott Walker. Våren avslutas tillsammans med Göteborgs Symfoniker och hip-hopartisterna Imenella, Erik Lundin, Dani M och Vic Vem.

Dela: