Aerowaves finest

Kom närmare föreställningen med fysisk introduktion!

Varför inte prova på en fysisk introduktion istället för att lyssna på samtalet innan en dansföreställning? Här får vi på ett enkelt och roligt sätt prova på det vi senare kommer att se i föreställningen samtidigt som vi får en inblick i hur koreografen Andreas Hannes tänker och vad som inspirerat honom till att skapa Warping Soul.

Information

Titel: Aerowaves finest

Längd:

Pris

Fribiljett

Tidigare tillfällen

Vad är fysisk introduktion?

Vanligtvis erbjuder vi muntliga introduktioner i Norrlandsoperans foajé, där vi berättar om verket och koreografen. Under en fysisk introduktion erbjuds du istället att lära känna föreställningen på ett djupare plan med hjälp av rörelse. Du bjuds in till en upptäcktsfärd i dansens värld där du får möjlighet att prova på olika koreografiska metoder och rörelseprinciper som du sedan kommer att känna igen i föreställningen. Här får du med just din kropp helt enkelt en bättre förståelse för den föreställning du har köpt biljett till.

Vem kan delta?

Fysiska introduktioner passar alla som är intresserade av att få ett rikare utbyte av att se en dansföreställning. Du behöver inte vara nervös för att det ska vara för avancerat, här kan alla vara med – oavsett fysik och mobilitet. Även du som använder rullstol kan delta.
Du behöver inte tänka på träningskläder, vattenflaska o dyl. Ta bara med din nyfikenhet och kom som du är.

Om Andreas Hannes

Andreas Hannes är en konstnär med grekiskt ursprung vars kreativa resa har präglats av hans tidiga kontakt med musik och dans. Han föddes i Grekland och påverkades starkt av sin fars musikaliska yrke, vilket tände en passion för rörelse och uttryck som fick honom att dansa entusiastiskt i sitt vardagsrum. Hans akademiska studier kretsade till en början kring musik och slagverk, men ödet hade andra planer. Andreas upptäckte snart en parallell kärlek till film, vilket ledde till en livsförändrande flytt till Nederländerna 2010.

I Nederländerna fördjupade Andreas sig i filmens värld och etablerade sig som en mångsidig frilansregissör och producent, specialiserad på att skapa effektfulla kortfilmer. Detta utforskande av det filmiska mediet utvecklades gradvis till en djup samhörighet för dansfilmer. Hans hängivenhet till hantverket ledde honom till en formell utbildning i koreografi vid den ansedda School for New Dance Development i Amsterdam, där han finslipade sina färdigheter och ytterligare förfinade sin konstnärliga vision.

Dela: