Chotto Desh

  • Dans
  • &

Magisk dansteater för hela familjen

Koreografen Akram Khan, dansvärldens megastjärna från Storbritannien, är ständigt uppmärksammad för sina häpnadsväckande föreställningar. Nu kommer hans fantasifulla och gripande Chotto Desh till Norrlandsoperan. En magisk föreställning för hela familjen.

Information

Titel: Chotto Desh

Längd:

Priser

Ordinarie:
190 kr
Student:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Scenpass:
150 kr

Tidigare tillfällen

Chotto Desh betyder ”litet hemland” och vi får följa den gripande berättelsen om en ung mans drömmar och minnen från Storbritannien till Bangladesh. I en suggestiv mix av dans, text, rörliga bilder och ljud skapar koreografen Akram Khan en magisk upplevelse för hela familjen.

Akram Khan är en av vår tids mest firade och kända koreografer. Med rötter i den traditionella kathakdansen har han utvecklat en unik, egen och samtida stil. Akram Khan utforskar det okända och använder sig av olika konstnärliga uttryck för att berätta en historia.

Sagan om Chotto Desh

Välkommen till en dansteater på engelska för hela familjen. Du som inte talar engelska kan göra din egen tolkning av dansen, eller läsa om handlingen här: Sagan om Chotto Desh

“Dance can transcend and break through many barriers that other things cannot”
Akram Khan

Läs mer om Akram Kahn Company

”Chotto Desh är väldigt relevant just nu när unga människor upplever ett multikulturellt samhälle. Föreställningen kommer att inspirera barn att tänka på sina egna historier och kanske fylla dem med sanning och skönhet. Det är ett privilegium och ett nöje att regissera den här föreställningen”
Sue Buckmaster, regissör

Dela: