D.I.S.C.O – Josépha Madoki

Flamboyant waacking med extra allt

Josépha Madoki – även kallad Princess Madoki, överöser oss med glitter, glamour och fullkomlig excentricitet. Med waackingens paranta självklarhet, sprungen ur 70-talets gaykultur, möter vi nio dansare och en DJ som tar oss med på en extravagant klubbkväll.

Information

Titel: D.I.S.C.O – Josépha Madoki

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr

Tidigare tillfällen

D.I.S.C.O. (Don’t initiate social contact with others) skapades under pandemins karantän och skärpta restriktioner. Djupt präglad av isoleringen drömde sig Madoki tillbaka till klubbens dansgolv och 70-talets discomusik. Med önskan om att få leva, om så bara för en natt, är D.I.S.C.O. en hyllning till livet, dess galenskap och eufori.

Direkt efter föreställningen spelar DJ Naajet vidare i Black Box och publiken bjuds upp att dansa en timme till. Dress code: disco så klart! Glitter och glamour!

Vad är Waacking?

Waacking skapades av queers of colour i Los Angeles under 1970-talet. Tidens atmosfär var till stor del rasistisk och fördömande gentemot homosexualitet och queeridentiteter. Ur behovet för självuttryck och befrielse uppstod whacking som en social dans inom gayklubbarna i Los Angeles. Dansstilens soundtrack var tidens mest provocerande och kontroversiella musikaliska fenomen: disco och funk-musik.

 

 

Dela: