Origami

Mastodontduett mellan container och luftakrobat

Inbjudna gäster i Skellefteå bjuds på hisnande akrobatik när en ensam dansare möter en fraktcontainer som viker och förvandlar sig likt gigantisk origami av stål.

Information

Titel:
Origami
Längd:

Tidigare tillfällen

– Skellefteå
– Skellefteå

Gemensam fascination för containrar

Dansaren och koreografen Satchie Noro har bakgrund i både balett och akrobatik. Silvain Ohl är designer, konstruktör och poet. Med en gemensam fascination för containrar och med inspiration av traditionell origamiteknik bestämde de sig för att förvandla en 12 meters fraktcontainer till ett levande konstverk som kunde samspela med en dansare. Så föreställ dig en vackert vikt pappersfigur. Tänk dig nu att den ständigt förvandlar sig till nya former, att den är gjord av stål och stor som en container. Kan du se det framför dig? Tänk dig att en ensam människa dansar, klättrar och balanserar mitt bland alla former. Föreställ dig allt detta och mer därtill – och du har föreställningen Origami.

Origami

Satchie Noro
Dansare, koreograf och luftakrobat

Franskfödda Satchie tog sina första steg i sin japanska pappas dojo. Några år senare studerade hon klassisk dans för Wilfride Piollet. Efter en kort tid på tyska operabaletten valde hon att arbeta som koreograf och artist på Berlins alternativa scener. Tillbaka i Frankrike upptäckte hon flygakrobatik och utbildade sig på cirkusskolan Les Noctambules. Samtidigt grundade hon kompaniet Furinkaï. 2008 började hon samarbete med konstruktören Silvain Ohl och 2015 skapade de Origami som sedan dess turnerat i både Europa och Chile.

Satchie Noro har som dansare och cirkusartist även samarbetat med Adrien M & Claire B, Carlotta Sagna och James Thierrée. Samt med Michel Shweizer, Mohamed Al Khatib, Pierre Meunier & Marguerite Bordat och Emmanuelle Raynaut, med flera. Sedan 2016 innehar hon delat ledarskap för cirkusskolan Les Noctambules med Olivier Verzelen.

Silvain Ohl
Konstruktör, designer och poet

Silvain Ohl har sedan 1984 arbetat som både konstruktör och designer för exempelvis Ilotopie, Générik Vepeur, Théâtre de l´Èléphant Vert och Transe express. Samt för Cahin-Caha, Jo Bithume, Luxor et Compagnie, La Machine, Satchie Noro och många fler.

 

 

 

 

 

 

 

Mer dans på Norrlandsoperan

Dela: