Remembering Charlie Parker

Bird Lives

En kärleksfull hyllningskonsert till en av vår tid största musikaliska ikoner Charlie Parker, som skulle fyllt 100 år i år.

Information

Titel:
Remembering Charlie Parker
Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student/ 19-26 år:
140 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
200 kr

Tidigare tillfällen

– Konsertsalen

Den 29 augusti 2020, skulle en av vår tids största musikaliska ikoner ha fyllt 100 år. Det ska så klart firas! I detta hyllningsprogram bjuder Amanda Sedgwick och Jonas Knutsson på många av de klassiska nummer som Charlie Parker spelade in tillsammans med stråkorkester 1947-52, en tidig crossover mellan jazz och klassisk musik.

Inspelningarna med stråkar var Charlie Parkers egna favoriter. De var också kommersiellt framgångsrika och förde honom till en helt ny publik.

Amanda Sedgwick

Hon har arbetat som bandledare, kompositör och frilansande solist i Sverige och USA de senaste arton åren. Idag är Amanda bosatt i Stockholm, men vistas regelbundet i New York, där hon bland annat framträder på jazzklubben Smalls. Amanda har spelat med Freddie Redd, Philip Harper, Rolf Ericson, Bernt Rosengren, Georgie Fame och många andra. I höstas spelade hon Jan Johanssons musik med Radiojazzgruppen på Östersjöfestivalen. Läs mer om Amanda Sedgwick.

Jonas Knutsson

Jonas Knutsson, född i Umeå, är saxofonist inom jazz och folkmusik, kompositör, arrangör, producent och pedagog. Han växte upp med Umeå Jazzfestival och förälskade sig i altsaxofonen. Med stor framgång sammanför han jazzens språk med den svenska folkmusikens, med bland andra Elise Einarsdotter, Ale Möller, Lena Willemark och Nils Landgren. Han är en flitigt anlitad kompositör och arrangör. I år fick han Skytteanska Samfundets stora pris på 250 000 kronor, med motiveringen: I just improvisationskonstens essens levererar han både outsinlig fantasi, hängivenhet och glädje, som innefattar musikaliska genrer av vitt skilda slag och över generationer, som för både unga och äldre är smittande. Läs mer om Jonas Knutsson

Dela: