Rule – Unruly Gang

Rule – Unruly Gang

Unruly Gang ger dancehall en självklar plats inom scenkonsten med en föreställning som berör, inspirerar och förmedlar en kraft och puls som ingen kommer att glömma.

Information

Titel: Rule – Unruly Gang

Priser

Ordinarie:
150 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
135 kr

Tid och datum

Dancehall är en global rörelse.

Dansstilen kommer från Jamaica, och med RULE samlas dansare från hela världen och delar sin kärlek till den. Idén är att alla dansare bidrar till föreställningen och möts på vägen med sin kreativitet och uttryck för att skapa RULE, house, afro och dancehall korsar vägar i projektet och spelar på samma plan på jämlika villkor.

Konceptet baseras på Dare to Dancehall, skapat av Laure Courtellemont och Babson. Målet är en stor ensemble av dansare, ett medryckande soundtrack och en scenbild där flera stilar möts med dancehall som gemensam nämnare. Föreställningen kommer att tala för sig själv, dansen kommer att uttrycka alla de saker som ord inte kan.

Det globala perspektivet kommer inte gå att missa med de internationella dansare som planeras vara en del av projektet, och människor som inte kunnats mötas över nationella gränser under den långa pandemins tid kommer äntligen få stå på scen tillsammans. Magin sker i mötet mellan dansare som mött dancehall med helt olika förutsättningar och bakgrunder. Dancehallen i sin tur möter afro och house, stilar som alla lånar av varandra i dagens globala klimat med sociala medier och genreöverskridande musik.

Unruly Gang ger dancehall en ännu mer självklar plats inom scenkonsten och etablerar dess närvaro genom att bjuda in andra stilar till medverkan. Målet är en föreställning som berör och inspirerar publiken och förmedlar den kraft och fysiska puls med dans som ingen kommer att glömma.

Dela: