Vi rör oss mot slutet – Hagar Malin Hellkvist Sellén

  • Dans

En koreograferad utställning av Hagar Malin Hellkvist Sellén på Västerbottens museum

Vi rör oss mot slutet är en koreograferad utställning mellan 17 februari till 10 mars på Västerbottens museum av koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén.

Fri entré

Information

Titel: Vi rör oss mot slutet – Hagar Malin Hellkvist Sellén

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén tar med oss till ett rum där rörelsen bär tiden. Med Vi rör oss mot slutet skapar hon koreografiska bad där du som besökare kan röra dig fritt i rummet bland dansarna. I utställningen för Västerbottens museum bjuds besökarna in till ett verk som aldrig blir konstant

Vi rör oss mot slutet är ett verk där koreografin står i centrum. Dansarna Pernille Holden, Daniel Jeremiah Persson, Marcus Baldemar och Marianne Kjærsund framför verket och erbjuder dig möjligheten att röra dig mellan aktiv och vilsam uppmärksamhet.

Vi rör oss mot slutet bjuder in till ett långsamt varande och ett rum för reflektion. Du kan stanna en stund eller spendera hela dagen, och genom att uppleva utställningen vid olika tidpunkter på dagen får du med sig olika delar av det koreografiska verket.

Om Hagar Malin Hellkvist Sellén

Hagar Malin Hellkvist Sellén, född 1978 bor och arbetar i Umeå. Hon arbetar med samtidskoreografi i det utvidgade fältet. Hellkvist Sellén intresserar sig för tid, existentiell rörelse och för var, när och hur verk uppstår. Hennes konstnärskap genomsyras av en stark tillit till det koreografiska hantverket, till dansarna och till publiken. Hon har tidigare skapat verk så som Kvinnor och skog (2022), Flottarkärlek (2019), Missionären (2016) och Bättre Folk (2006).

Dela: