Workshophelg med Dans i Västerbotten

Fortbildning för dig som är yrkesverksam inom dans

Arbetar du med dans; i skolan, konstnärligt eller på dansskola? Då är detta helgen för dej. Hjärtligt välkommen till två dagar fyllda med inspiration, workshops och härliga möten.

Information

Titel:
Workshophelg med Dans i Västerbotten

Tidigare tillfällen

Skellefteå dans och balettförening
Skellefteå dans och balettförening

Dans i Västerbotten bjuder in dig till fortbildningsdagar med workshops för att inspirera dig i ditt arbete och fylla på med ny energi inför kommande läsår. Dessa dagar är också en viktig mötesplats för dig som vill lära känna andra personer i branschen.

Gratis deltagande

Deltagandet är gratis för alla verksamma i Västerbotten. Sista anmälningsdag är den 24 maj. Skicka in din anmälan redan idag!

Anmälan till fortbildningshelgen


Workshops fredag 7 juni

10.30-12.00 Modern klass med Mikael Marklund

Mikael Marklund är frilansande dansare med rötter från Skellefteå. Han är utbildad på PARTS i Bryssel och har sedan examen arbetat med ett flertal erkända koreografer så som Anne Teresa de Keersmaeker och Laurent Chétouane. Mikael vill ge er en klass i modern dans utifrån hans egen praktik och erfarenheter. Det blir en mjuk ingång till att hitta sin inre dansare.

12.00-13.30 Lunch

Kostnadsfri lunch serveras till alla deltagare.

13.30-15.00 Jazz med Maggie Broman

Maggie Broman är verksam danspedagog inom jazzdans. Hon har under lång tid arbetat på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm, universitet utomlands samt otaliga dansinstitutioner i Stockholm och uti landet. Maggie undervisar främst i jazzteknik baserad på Simonson, Dunham, Luigi och moderna influenser. I den här workshopen lägger hon stor vikt vid att hitta fördjupning och utmaningar hos den enskilde dansaren. 

15.15-17.00 Didaktik med Maggie Broman

I denna workshop blandas didaktiska frågeställningar med diskussioner & praktiska övningar. Maggie tar upp metoder, tankar om musik, rörelsekvaliteer, målgrupper, processer i undervisning, jazzämnets förutsättningar, dans generellt m.m.

19.00 Middag

OBS. Middag ordnas på egen hand.


Workshops lördag 8 juni

10.00-11.30 Exempellektioner 4x45min.

Valbara exempellektioner i Jazz 10-12år, Hiphop för barn, Modern klass gymnasienivå mfl. Här har du chans att få ta del av material och undervisningsmetoder. Ett bra sätt att fylla på med inspiration till dina egna klasser.

11.30-12.30 Lunch

Kostnadsfri lunch serveras till alla deltagare.

12.30-14.30 Knytkalas i övningar

Alla deltagarna förbereder en diagonal, en övning, en uppvärmning eller annat att lära ut till övriga deltagare. Detta sker i 2 grupper.

15.00 Hemresa


 

Dela: