Workshophelg med Dans i Västerbotten

Fortbildning för dig som är yrkesverksam inom dans i Västerbotten och Norrbotten

Jobbar du med dans; i skolan, konstnärligt eller på dansskola? Hjärtligt välkommen till två dagar fyllda med dans och inspirerande möten.

Information

Titel: Workshophelg med Dans i Västerbotten

Tid och datum

  • Skellefteå dans och balettförening

  • Skellefteå dans och balettförening

Danskonsulenterna för Västerbotten och Norrbotten bjuder in till fortbildningsdagar i Skellefteå som ska inspirera dig i ditt arbete och fylla på med ny energi inför kommande läsår. Dessa dagar är också en viktig mötesplats för att knyta kontakter med andra personer i branschen.

Gratis deltagande

Deltagande är kostnadsfritt för alla verksamma inom Västerbotten/Norrbotten.
Anmälan sker via länken nedan senast 16 maj 2022.

Anmälan till fortbildningshelgen


Schema

(med reservation för ändringar)

Onsdag 1 juni

10.30-12.00 Streetdance med Marie Tuvesson

12.00-13.00 Gemensam lunch

13.00-15.00 Workshop med Clara Björck, jazz

15.30-17.00 Efterföljande praktisk workshop tillsammans med Clara med fokus på skapande och improvisation.

Torsdag 2 juni

Kl 9-15

En dag där ni sätter agendan. Exempellektioner och knytkalas med övningar varvas med samtal där ni delar med er av erfarenheter och inspiration till varandra. Här vill vi att ni förbereder er genom att ta med en dansövning, metod, idé eller annat som ni kan dela med er av i mindre grupper.

Syftet är att ni efter dagens slut känner att ni fått ny energi och nya tankar och idéer inför ert fortsatta arbete.


Om Clara Björck

Clara är utbildad danspedagog på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. På Kävesta folkhögskola med inriktning modern dans samt Estetiska programmet med inriktning dans. Clara har arbetat som frilansande pedagog, koreograf och dansare samt som adjunkt i jazzdans på Stockholms konstnärliga högskola. I sin undervisning har hon mött både barn och vuxna, professionella och nybörjare i workshops, längre konstnärliga processer och ”på klass” och har ett stort intresse för hur man kan utveckla jazzdansen både konstnärligt och i undervisningssituationer.

”Med en bas i jazzens dynamiska grunder: låg tyngdpunkt, suspension, musikalitet och form har jag byggt upp en klass där du som deltagare ska få möjlighet att arbeta igenom kroppen och få med dig inspiration, vare sig du undervisar, dansar på fritiden eller arbetar som dansare. Klassen innehåller båda improvisation och koreograferat material och syftar till att du ska få möjlighet att utforska, utmanas och svettas i ett tryggt rum.
Jag är starkt influerad av min samtid och försöker inkorporera flera av jazzens olika stilar och uttryck – utan att för den skull släppa dess tradition.”

Dela: