Macbeth

Macbeth flyttas till hösten 2021

Norrlandsoperan har beslutat att flytta operan Macbeth till hösten 2021. Risken för smittspridning bland de medverkande både på och bakom scenen är för stor vid genomförandet av en sådan storskalig scenproduktion.

Våra övriga föreställningar påverkas inte, du är varmt välkommen till Norrlandsoperan och vi lovar att vi gör allt för att ge dig en säker upplevelse hos oss.

Information

Titel:
Macbeth
Längd:

Priser

Ordinarie:
550 kr
Student/ 19-26 år:
275 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
495 kr
Scenpass:
440 kr

Tidigare tillfällen

– Stora scen Flyttas till hösten 2021

Alla köpta biljetter till Macbeth återbetalas

Du som betalat biljetterna online oavsett betalsätt, får dina pengar återbetalda inom senast en månad från det datum föreställningen skulle ha ägt rum. Det kan dock ta betydligt kortare tid, vi arbetar så snabbt vi kan.

Du som betalat biljetterna i Norrlandsoperans Biljetter & besök måste besöka oss för att få dina pengar återbetalda. Anspråk på återbetalning ska ske senast inom en månad från det datum föreställningen skulle ha ägt rum.

Återbetalningen gäller även operameny/ kvällens varmrätt/ pausmeny som har förbetalats till Norrlandsoperan.

 


Shakespeares fasansfulla drama till Verdis fantastiska musik

Vad krävs för att en människa ska tappa all verklighetsförankring och gå rakt mot fördärvet, trots att samvetet upprepade gånger försöker dra i nödbromsen? Ett möjligt svar finns i dynamiken mellan paret Macbeth som i längtan efter ett meningsfullt liv inte bara förstör sin egen tillvaro, utan även drar med sig ett helt land mot undergången.
Att makt korrumperar finns det många aktuella och historiska bevis på, men aldrig har den tesen gestaltats så brutalt och inkännande som i Shakespeares Macbeth. I Verdis version har all bakomliggande psykologi förtätats till ett av operarepertoarens mest fasansfulla och gripande musikdramatiska verk. /Dan Turdén, regissör

Dela: