Tidernas Macbeth

– kallhamrad mördare eller lättledd vekling?

Välkommen att lyssna och delta i ett spännande samtal om Shakespeares pjäs Macbeth innan kvällens operaföreställning på Stora scen. Tre självutnämnda häxor från Umeå universitet håller i samtalet som sker i Elektras bistro. Kika förbi – fri entré i mån av plats.

Fri entré

Information

Titel: Tidernas Macbeth

Längd:

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Sedan Shakespeares tragedi Macbeth uppfördes för första gången år 1606 har dramat omtolkats gång på gång. Ett tvetydigt budskap från några häxor väcker huvudpersonens ärelystnad. Men är Macbeth en kallhamrad mördare eller en lättledd vekling? Är det lady Macbeth som bär den egentliga  skulden eller är hon ytterligare ett offer? Hur har olika tider förstått och framställt tematiken och karaktärerna?

Tre professorer i engelsk litteratur vid Umeå universitet samtalar om pjäsen Macbeth – i Shakespeares samtid, under Verdis 1800-tal och idag.

”Verdi skapade något nytt och fascinerande med Macbeth och särskilt Lady Macbeth”… Läs intervjun med en av de medverkande, Virginia Langum, på umu.se inför samtalet. 

Ät middag på Elektra innan eller köp med dig nåt litet att mumsa på och ta plats i bistron för att lyssna och delta i samtalet innan kvällens operaföreställning Macbeth.

 

Dela: