Hoffmanns äventyr

  • Opera

Intervju med Anna Axelson i operakören

Tre snabba frågor med Anna Axelson – om att vara med i operakören och Hoffmanns äventyr

Den omtyckta Umeåprofilen och sångerskan Anna Axelson har tagit plats i Norrlandsoperans kör och kommer att både höras och ses på scenen under Hoffmanns äventyr i höst och vinter.

Hur kommer det sig att du är med i kören på Norrlandsoperan?
– Jag har pratat om det i så många år! Efter varje föreställning har jag suttit där på publikplats och tänkt för mig själv: ”Åh, jag vill vara med!”. En dag kände jag bara att jag måste göra något åt det – så jag sökte i våras och kom med! Jag började faktiskt min musikaliska resa i operakören och har gjort så många samarbeten med Norrlandsoperan under åren. Nu känns det verkligen som att cirkeln är sluten.

Vad är det bästa med att vara en del av operakören?
– Att få ta i från tårna! Jag har ju sjungit allt från jazz till rock and roll, men har verkligen saknat kraften i opera. Sen är det ju sammanhanget, att få vara en del av en stor produktion, den fantastisk fina gemenskapen som finns i den här kören och att få uppleva alla dessa saker tillsammans.

När kan man se dig och höra operakören på scen?
– På operan Hoffmanns äventyr! Det kommer bli ett färgsprakande fyrverkeri av föreställning med otroliga sånginsatser. Jag kommer nästan själv av mig för att solisterna är så fantastiska. Jättehärlig föreställning, underbar scen och kostym – en upplevelse för alla sinnen!

Information

Titel: Hoffmanns äventyr

Längd:

Priser

Ordinarie:
600 kr
Pensionär:
540 kr
Student / 19-26 år:
300 kr
Barn 3-18 år:
100 kr
Scenpass:
540 kr
Grupp minst 10 pers:
540 kr

Tidigare tillfällen

Dela: