MADE

VAZ

Med innovativa beats, förtrollande texter och ett hårt skruvat melodispråk visar VAZ varför de är Sveriges mest intressanta producenter just nu.

På “Necessary, Pt. I” bjuder duon in lyssnaren till en ljudvärld där polyrytmiska körer samsas med knivskarp percussion och tunga tribala klubbeats. Med på skivan finns singlar som “Who You” och “Luxury Problems” där producentduon visar upp flera sidor av sitt färgstarka och säregna sound som kommit att bli deras signum. Hypnotiserande instrumentala tracks varvas med mäktiga pop-produktioner och explosiva afrobeats.

Låtarna byggs på inspiration hämtad från systrarnas kapverdiska arv och dess klassiska musikstilar Morna, Funaná och Batuque. Detta mixas med melodier och texter som tydligt speglar de kulturella kontrasterna i systrarnas uppväxt på den svenska västkusten.

Systrarna har producerat och skrivit låtar till en gedigen skara svenska artister och har hörts på skivor av Titiyo, Jonathan Johansson, Johnossi, Sakarias och Ison & Fille för att nämna några. Duon har i år bl.a.producerat Beatrice Elis senaste singel “Careful” såväl som Gnuccis singel “It’s OK”. Producentduon har varit aktiva i den svenska musikbranschen i drygt tio år och med sitt normbrytande projekt Studio XX, ett nätverk med över 40 kvinnliga kreatörer, står de i bräschen för det nya svenska musikundret där de med sin musik och med sitt entreprenörskap utmanar homogena strukturer och den mansnorm som dominerar musikbranschen.

Information

Titel: MADE

Tidigare tillfällen

Dela: