Rum för performance

Interdine – Gaia Crocella (IT)

Interdine är ett möte över gränser, ett invånarnas klassrum runt ett matbord. Som ett svar på den pågående flyktingkrisen lyfter Interdine frågan om bristande integration, massdeportering och tvångsförflyttningar till middagsbordet. Med mat som redskap för att möjliggöra möten skapas en nära dialog mellan de medverkande. I menyn kombineras särskilda sorters mat från olika delar av världen. Varje rätt följs av en kort presentation som leder till en politisk och känsloladdad diskussion.

Interdine föddes i mitt eget kök, och har senare växt i skala och tagit plats på olika publika platser i centrala Umeå. Interdine är öppet för alla med missionen att involvera fler invånare att bli värdar för framtida Interdine, och att skapa deltagande och medvetenhet med hopp om att närma sig en möjlig lösning.

Välkommen till Interdine söndag 9 september 15:00
Samtalsmåltiden är ett öppet evenemang som välkomnar alla som vill delta och närma sig frågan om människor på flykt och integration, globalt såväl som lokalt. Vi hyllar mänskliga förflyttningar genom mat, och gästerna får lära känna Interdines olika grader av handling. Det ultimata målet av samtalsmåltiden är att sprida värdskapets praktik och finna framtida värdar för Interdine i Umeå.

Måltiden äger rum på Bildmuseets öppna terrass som vetter mot Konsthögskolan och frivilliga bjuds in att bli del av matlagningsteamet. Evenemanget börjar 15:00 på valsöndagen, och blir performancehelgens avslutningsfest.

Gaia Crocella (f. 1993 Italien) är arkitekt med inriktning mot arkitektoniska interventioner och aktivism, utbildad på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet. Hennes masteruppsats fokuserade på arkitekturens moraliska roll i en värld karaktäriserad av massförflyttningar och migration. För att ta itu med frågor om social integration har hon utvecklat deltagarprojektet för invånare i lokalsamhället, organisationer, flyktingar och nyanlända.

Läs mer på Bildmuseet

Fri entré

Information

Titel: Rum för performance

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Dela: